Wat gaan we samen doen in de 1,5 meter maatschappij?

Holy Cow creëert belevenissen rondom auto’s en we zijn al jaren vaste partner van een groot aantal vooraanstaande automerken. Flexibel als we zijn, denken we ook nu mee met onze klanten. Want het is stil in de Nederlandse showrooms. Veel te stil. Er is weinig showroomtraffic en er worden nauwelijks proefritten gemaakt. We kunnen achterover gaan zitten wachten tot de coronacrisis voorbij is, of totdat het normale leven weer kan worden opgepakt.

Maar dat is niet slim. Slim is wél om juist ook in deze uitdagende periode inventief te blijven. De vraag is dan natuurlijk hoe? We hebben enkele tools ontwikkeld, die we nú al kunnen inzetten en we kijken vooruit naar de mogelijkheden in een langdurige 1,5 meter maatschappij.

Wij steken graag weer de handen uit de mouwen zodra het kan. Daar bereiden we ons nu al op voor, graag samen met u.

Perspectief

De kopers van straks zijn nu overwegend thuis. Niet alleen maken ze meer dan ooit intensief en langdurig gebruik van digitale media, ze kunnen ook langzaamaan weer op pad, mits binnen de eisen die de overheid heeft gesteld. Bovendien is de verwachting dat veel mensen in de zomervakantie thuisblijven.

Als we deze zekerheden loslaten op een basale customer journey, zijn er interessante nieuwe manieren te verzinnen waarmee we op een zeer kostenefficiente manier contact blijven houden met huidige en toekomste klanten die we op korte termijn kunnen informeren, motiveren en activeren om ze op langere termijn aan het merk te binden.

Wat biedt Holy Cow

IN-HOUSE REPORTING

Online introductie van een nieuwe auto, zoals dat in normale tijden bijvoorbeeld met een persintroductie gebeurt. Dus info met specs, prijzen, enzovoorts. Dit kan statische informatie of een (geanimeerde) film zijn. We grijpen de huidige situatie aan om de traditionele media over te slaan en rechtstreeks vanuit het merk met de klant te communiceren. Een productexpert opereert als journalist: doet verslag, legt de auto uit, bespreekt het design, stelt vragen aan de vertegenwoordigers van het merk etc. Eén en ander kan worden uitgewerkt in een video/vlog, maar ook in tekst begeleid met goede fotografie. Wij hebben alle specialismes in huis: product experts, freelance (auto-)journalisten, fotografen en videografen.

VIRTUAL WALKAROUND

In onze studio legt een Holy Cow productexpert alles uit over de nieuwe auto. Een virtuele walkaround met de prospects dus. De video kan worden gedeeld met de KMI-base voor de betreffende auto. De virtual walkaround kan ook live worden gedaan, waarbij de prospects via de chatfunctie vragen kunnen stellen en vragen om bepaalde features te demonstreren.

INTERACTIEVE RIT MET CELEBRITY

We gaan een stapje verder. We vragen een BN’er om een interactieve beleving van de auto te maken. Via de handsfree telefoon staat hij in verbinding met een redacteur waar kijkers online direct vragen aan kunnen stellen. Bijvoorbeeld een sportieve rit door Robbert Doornbos,een hilarische rit met Ronald Goedemondt of Jandino Asporaat. Of een gezellige rit met Chantal Janzen.

PROEFRIT: CLEAN RIDE

Binnen de regels die de overheid oplegt ten aanzien van ‘social distancing’ is het wel degelijk mogelijk om nog een proefrit te maken. De auto wordt aan de deur gebracht door een chauffeur in hygiënische kleding. Na het uitstappen desinfecteert hij het stuur, de handgreep en de sleutel, die hij in een vacuüm zakje door de brievenbus gooit. Prettige proefrit. Deze proefritten kunnen we vervolgens met een GoPro camera on-board filmen (opt in/out),waarmee we leuke content verzamelen.

PROEFRITBEGELEIDING, CORONA PROOF

Binnen de regels die de overheid oplegt ten aanzien van ‘social distancing’ kunnen we zelfs een begeleide proefrit aanbieden. Samen met een gerenommeerde toeleverancier hebben we een plexiglas scherm ontwikkeld, dat op maat wordt gemaakt en tussen bestuurder en passagier wordt geplaatst. Vanzelfsprekend worden onderdelen als stuur, knoppen en versnellingshendel voor en na elke proefrit ontsmet.

PROEFRIT OP LOCATIE

Nederlanders plannen massaal vakanties naar binnenlandse bestemmingen; er is vooral een run op bungalowparken en vakantiehuizen. We kunnen ook daar de consument in aanraking brengen met uw product. Zo bieden we proefritten aan in de vakantie. We matchen het typeauto met het type accommodatie en treffen zo de juiste prospect voor de juiste auto. De consument heeft grote behoefte aan ‘outgoing’ activiteiten en zal open staan voor dit concept.We maken specifieke afspraken met grote partijen zoals bijvoorbeeld Landal. Ook hier worden proefritten uiteraard volledig volgens de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.